Nieuwsbrief

Streekromanpakket

Henny Thijssing-Boer, Johan van Dorsten, Mien van 't Sant

ISBN: 9789401907651
Uitgeverij: Z&K
Uitvoering: Book
Omvang: Onbekend
Afmeting: 224 mm x 146 mm x 49 mm
Verschijningsdatum: 05-11-2015
Taal: Nederlands
Genre: Streek- en familieromans
Dit pakket bevat 3 boeken:
`Het nageslacht` van Dorsten Meestal mag een vader al blij zijn als één van zijn kinderen het familiebedrijf wil overnemen. Maar vader Willem Marken zit met een luxeprobleem: zijn zoon Bernard en dochter Gerrie staan allebei te springen om hem op te volgen. Willem staat voor een dilemma. De boerderij is niet groot genoeg om beide gezinnen te onderhouden, maar geen van beide kinderen wil de droom opgeven.
"Aan de Linge staat een stee` van `t Sant Deze historische streekroman vertelt het verhaal over het leven van Dien, de boerin van een grote boerderij aan de Linge, 'Zon Rondom' geheten. Dien en haar man Bertus leven gescheiden. Na zijn overlijden komt ze terug naar het dorp. Door haar egoïstische levenswijze veroorzaakt de weduwe van een hereboer heel wat cofl icten in haar naaste omgeving en moet zij vele teleurstellingen verwerken voordat zij haar eigen houding wijzigt.
Mien van 't Sant (1901-1994) is een van de meest gelezen schrijfster van Nederland. Haar streekromans worden nog veel gelezen en heruitgegeven. De Stichting Mien van 't Sant is in 1987 door haar opgericht en beheert haar oeuvre. "Dat wat voorbij is`Thijssing-Boer Het verleden is nooit voorbij. Dat beseft Riekje als ze te weten komt welk drama zich heeft afgespeeld in het leven van haar grootmoeder, Dineke Diekman. Grootmoeder woont in bij haar en haar vader, Anno. Riekje ziet haar elke dag, maar grootmoeder heeft altijd gezwegen. Het verdriet is zo groot dat zij er niet over kan praten. Riekje houdt heel veel van grootmoeder, daarom wil zij haar helpen. Ze bedenkt een plan dat wel heel ver gaat, zover dat haar eigen hart er halverwege niet meer in mee kan gaan, zeker niet als er liefde in het spel komt...
Henny Thijssing-Boer (1933-2011) was de 'koningin' van de Groningse streekroman. Ze schreef bijna honderd romans en stond jaarlijks in de top 10 van meest gelezen auteurs in de bibliotheken. Haar sterke karakterbeschrijvingen en warme onderwerpen zorgden voor een groot lezerspubliek, dat ook nu nog van haar (her)uitgaven geniet!

€ 44,99 Niet op voorraad

Andere boeken van Henny Thijssing-Boer

Andere boeken van Johan van Dorsten

Andere boeken van Mien van 't Sant