Eerste exemplaar van Dokter Tinus gaat toch voor de bijl voor acteur Thom Hoffman

21-04-2017

WOERKUM – Dokter Tinus himself nam gisteren het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Dokter Tinus gaat toch voor de bijl. De dokter verliet even de filmset om het nieuwste boek met onverholen trots aan te nemen van de uitgever en redacteur van uitgeverij Z&K. Het boek, dat in samenwerking met SBS en Fiction Valley door het schrijverscollectief rond Christine Frasier is geschreven, ligt vanaf vandaag in alle (internet)boekwinkels.

Acteur Thom Hoffman schreef de inleiding en het voorwoord van het tweede Dokter Tinus-boek. Dat werd een ode aan de onlangs overleden grand dame van het Nederlandse toneel, Kitty Courbois. Zij speelde tante Jannie in de serie, en alleen omdat er in de originele Engelse serie ‘Doc Martin’ geen aanvullende verhaallijn was voor Jannie, verdween Kitty Courbois tot ieders verdriet uit de serie.

De rode verhaallijn van DOKTER TINUS GAAT TOCH VOOR DE BIJL is de ontluikende liefde tussen de wereldvreemde dokter en de mooie schooljuf Lisa. Maar er gebeurt veel meer in deze vrolijke, ruim tweehonderd bladzijden dikke ‘feelgood’ roman. Eerder verscheen bij Uitgeverij Zomer & Keuning het eerste deel in de serie Dokter Tinus.

Dokter Tinus gaat toch voor de bijl | Christine Frasier | ISBN 9789401910088 | paperback, 192 blz. | € 10,00

>