Interview met Eva de Wit

09-09-2015

eenhuisinfrankrijk.9789401904384Heb jij dé hit van deze zomer Een huis in Frankrijk al gelezen geschreven door Eva de Wit? We hebben goed nieuws! Eva is inmiddels begonnen aan haar tweede boek en wij kunnen echt niet wachten om het te kunnen lezen. Om deze periode te overbruggen zijn we gezellig in gesprek gegaan met Eva over haar boek vol Franse passie waar je gratis een vakantiegevoel door gaat ervaren. Aan ons de eer om Eva te interviewen, lees je gezellig mee?

Wat is je favoriete plek om te schrijven?
Eva: Gewoon lekker in de woonkamer aan de grote tafel achter m’n laptop.

Wat vond je het mooiste aan het schrijfproces?
Eva: Langzaam maar zeker zag ik ‘mijn vrouwen’, de hoofdpersonen dus, naar het eind van het verhaal toe groeien en hun problemen oplossen. Toen ik begon te schrijven, wist ik niet hoe het zou eindigen, ik liep als het ware achter m’n hoofdpersonen aan en ik keek toe wat er gebeurde.

Waarom heb je gekozen voor de Franse setting als basis voor Een huis in Frankrijk?
Eva: Oh, ik ben gek op Frankrijk! Dat land geeft mij het ultieme vakantiegevoel.

Heb je een favoriete schrijfsnack of schrijfdrankje?
Eva: Koffie, regelmatig een lekkere beker koffie!

Wat is je ultieme schrijftip?
Eva: Als je wil gaan schrijven, maar niet weet hoe? Begin gewoon! De eerste alinea moet nieuwsgierigheid opwekken, dan komt de rest vanzelf.

Over Een huis in Frankrijk
Een rendez-vous van vier vriendinnen waardoor alles verandert. Suus heeft het misschien nog het best op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiële problemen… en is ongepland zwanger van een derde kindje. Als de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zouden willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Een huis in Frankrijk | Eva de Wit | ISBN: 9789401904384  |  paperback, 304 pagina’s  | €15,00 ISBN e-book: 9789401904391 (€7,99)

>