Vacature marketeer | Uitgeverij Zomer & Keuning

26-01-2022

Marketeer

32 tot 36 uur per week, Utrecht

De lancering van een #BookTok-campagne op TikTok. De organisatie van een boekpresentatie van een van onze auteurs. En de realisatie van een grote lezersactie op Hebban. Het komt allemaal samen in jouw superuitdagende baan als marketeer bij Uitgeverij Zomer & Keuning in Utrecht. Jij voert de marketingregie op ons fictieaanbod boordevol feelgood-, YA- en New Adulttitels.


Dit ga je doen

Een digitale generatie boekfanaten enthousiast maken voor onze titels met online (en soms offline) marketingcampagnes. De ontwikkelingen in de uitgeefwereld en ons fictieaanbod gaan hard en dat maakt jouw baan extra leuk. Zo zijn e-books en luisterboeken populairder dan ooit en zijn sommige boeken zelfs e-only te verkrijgen. Ook verwelkomden we de laatste tijd veel nieuwe Engelse auteurs. Het is aan jou om die nieuwe markt te leren kennen en onze titels onder de aandacht te brengen bij digitale lezers.

En weet je wat zo mooi is? Als ervaren marketeer krijg je alle vrijheid om de marketingstrategie op jouw manier vorm te geven én werk je samen met fijne collega’s die net zulke grote boekenliefhebbers en marketingfanaten zijn als jij.

Jouw taken:

 • Je ontwikkelt marketingcampagnes om ons bereik te vergroten, spart hierover met marketingcollega’s en voert de campagnes samen met hen uit.
 • Je bedenkt en schrijft social mediaposts, nieuwsbrieven en persberichten.
 • Je bent het aanspreekpunt voor auteurs bij vragen over bijvoorbeeld hun boekpresentaties.
 • Je onderhoudt contact over onze promoties met onder andere boekbloggers, tijdschriften en lezerscommunity’s.
 • Je overlegt veel met de collega’s van redactie en sales en onderhoudt externe contacten met vormgevers en advertentie-aanbieders.
 • Je begeleidt stagiairs bij hun uitvoerende taken en andere marketeers in de marketingstrategie van hun aanbod.


Dit zegt jouw collega

“Het leuke van het werk als marketeer voor dit fictieaanbod is dat je echt een band op kunt bouwen met auteurs. En natuurlijk dat je een genre vol positieve en soms ook aangrijpende verhalen promoot. Dankzij jou weten lezers deze verhalen te vinden.” Harma, marketingmanager.


Dit bieden wij

 • Een brutosalaris van € 3.000,- tot € 4.300,- per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring.
 • De mogelijkheid om de helft van de week thuis te werken. En werk je op kantoor? Reken dan op een moderne werkplek op ons kantoor in Utrecht, dat goed toegankelijk is en bereikbaar is met het openbaar vervoer. Nog een tweetal bonussen: we hebben een koffie- en broodjescorner in huis én volop groen in de omgeving om uit te waaien in de pauze.
 • Flexibele werktijden: je start je werkdagen tussen 7.00 en 10.00 uur.
 • Regelmatig leuke en afwisselende activiteiten, zoals een pubquiz.
 • Ontwikkelmogelijkheden door trainingen in bijvoorbeeld conversie en onlinekanalen en uitgeverij-brede inspiratiesessies met auteurs en sprekers uit het werkveld.
 • Een persoonlijk keuzebudget van 12% en de mogelijkheid om te sporten via onze bedrijfsfitnessregeling.

Hier ga je werken

Jij werkt afwisselend vanuit huis en in ons mooie kantoorpand in Utrecht, want ook wij gaan over op het hybride werken. Daarvoor richten we onze kantoortuin volledig opnieuw in. Waar je ook werkt; je bent veel in contact met zeven collega-marketeers en vier stagiairs, met wie je het gevarieerde marketingteam vormt. Wat dit team kenmerkt? We lachen veel, denken met elkaar mee en overleggen regelmatig, waarbij we ieders bijdrage waarderen en openstaan voor elkaars ideeën. Ook leuk: binnen ons team hebben we elk ons eigen specialisme, waarover we ontwikkelingen signaleren en kennis delen. Zo blijven we allemaal up-to-date met de (online) trends.

Dit alles doe je al marketeer voor uitgeverij Zomer & Keuning, onderdeel van VKB|Media. Z&K is een fictie-uitgeverij voor romance in vele verschijningsvormen. Denk aan feelgood-, New  Adult-, (historische) streek- en familieromans en romans met diversiteit. Je kent ons van internationale topauteurs als Colleen Hoover, Jennifer L. Armentrout, Nicola May en Casey McQuiston. Of van Nederlandse auteurs als Gerda van Wageningen, Marina Folkers, Chantal Claassen en Femke Roobol. Misschien heb je titels als ‘Rood, wit & koningsblauw’, ‘Uit bloed en as’ of ‘De dame van het Voorhout’ wel gelezen!


Dit ben jij

Jij hebt online voelsprieten en vindt snel je weg in onze digitale marketingkanalen. Je innovatieve, creatieve brein laten werken: dat geeft jou energie. Ook kun je goed werken onder druk; je raakt niet in paniek als zaken anders gaan dan verwacht. Daarnaast onderbouw je jouw keuzes met sterke argumenten, waarbij je kunt terugvallen op jouw professionele ervaring in het marketingvak. Niet te vergeten: je bent een echte fictieliefhebber, waardoor je je goed kunt verplaatsen in onze doelgroepen.

Verder breng je mee:

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Een aantal jaren ervaring in online- en consumentenmarketing.
 • Een vlotte pen voor het schrijven van socials, nieuwsbrieven en persberichten
Enthousiast? Solliciteer snel!

Reageer voor 1 maart 2022 via deze link. Wij ontvangen graag jouw reactie met je cv en motivatiebrief. Je kunt je sollicitatie richten aan René Brouwer, adviseur P&O. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Harma Nijhuis, marketingmanager, via 088 – 700 26 54 of hnijhuis@vbkmedia.nl. Hopelijk tot snel!

Goed om te weten: de selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Het eerste gesprek is met de uitgever en de marketingmanager. Volgt er een tweede gesprek? Dan maak je ook kennis met de uitgeefdirecteur.

>