Programma Romanserie 2024

Op deze pagina vindt u per maand een korte beschrijving van de boeken die u kunt verwachten in uw Romanserieabonnement voor 2024. Per maand staat vermeld in welk abonnementprogramma de boeken vallen.

Bent u nog geen lid van onze Romanserie, maar wilt u deze schitterende boeken wel graag ontvangen? Meld u dan nu aan!

Bent u benieuwd naar het volledige Romanmagazine, gevuld met de jeugdherinneringen van Gerda van Wageningen, Olga van der Meer, Ria van der Ven-Rijken en José Vriens, een fijn kort verhaal van Greetje van den Berg en een prijspuzzel? Lees dan het magazine!


Januari

Klein & Basis abonnement

In tijden van oorlog en angst probeert iedereen het hoofd boven water te houden - lukt dat ook Victoria en Emma?

Als de Grote Oorlog in 1914 uitbreekt verandert er veel in het huis van de familie Van Neck in Zierikzee. De reder brengt minder geld op dan de familie nodig heeft om hun stand te kunnen handhaven en door de oorlog ontstaan grote tekorten. Onverwachte wendingen, zoals het vrouwenkiesrecht, laten bovendien diepe sporen na in het leven van de familie, zowel boven als beneden bij het personeel.

Wie in de wijngaard werkt mag van de druiven eten, maar geldt dat ook voor de twee nieuwe hulpen van Bianca

Bianca staat alleen voor de zorg van haar twee jonge kinderen, het huishouden en de wijngaard. Wanneer de druiven rijp zijn, neemt ze de studenten Romano en Frederik in dienst. Romano is ruw en gesloten. Frederik is knap, open en vriendelijk. Hij overtuigt haar dat ze weer een man in haar leven nodig heeft en stelt zich op als de perfecte kandidaat. Maar wanneer Bianca beide mannen beter leert kennen, begint ze te twijfelen...

Februari

Plusserie

Bianca heeft geleerd dat hulp vanzelfsprekend is, maar wanneer ze op zichzelf gaat wonen, ontdekt ze dat de realiteit heel anders is.

Na een jaar noodgedwongen bij haar broer en zijn gezin te hebben gewoond, heeft Bianca eindelijk een appartement gekocht. Samen met de knappe loodgieter Raoul gaat ze aan de slag met haar nieuw huis. Voor ze het weet wordt Bianca meegesleept in de levens van haar buren: de goedlachse Claudette en Johan, die geen oog lijkt te hebben voor zijn vrouw. Maar dan slaat het noodlot toe en kan Bianca alle hulp gebruiken… Kan zij op haar buren en op Raoul rekenen?

Claire is volledig verbijsterd door de verdwijning van haar echtgenoot. Ze zet alles op alles om het raadsel te ontrafelen en de waarheid te achterhalen.

Claire heeft alles wat haar hartje begeert: een rijke man, een mooi huis en een zorgeloos leven. Dat verandert allemaal wanneer haar echtgenoot Lenny vermist raakt en blijkt dat hij hoge schulden had. Claire heeft veel vragen en samen met Josh, een goede vriend van Lenny, probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Wanneer er tekenen zijn dat Lenny misschien nog in leven is, komt Claire voor een moeilijke keuze te staan.

Maart

Klein & Basis abonnement

Wanneer de liefde Lara's leven binnenstapt, komt ze voor een moeilijke keuze te staan.

Lara moet voor haar drie kinderen zorgen, terwijl ze zelf bijna verdrinkt in rouw en verdriet. Langzaam vindt ze een nieuwe weg, maar het leven blijft ingewikkeld. Zeker als haar dochter Eva in de problemen raakt op school. Gelukkig biedt Eva's wiskundeleraar aan te helpen. Al snel wordt Lara verliefd, maar dit gevoel stopt ze diep weg: haar focus moet liggen op haar kinderen. Ze komt voor een moeilijke keuze te staan: haar gezin of de liefde?

Jolein verhuist met het doel rust en vrede te vinden, maar eenmaal ingetrokken blijkt dat toch niet zo makkelijk als gedacht.

Jolein heeft een huis gekocht aan de Mimostraat, maar ze twijfelt als snel aan deze keuze. Een buurman grijpt elke gelegenheid aan om haar met praatjes te bestoken, terwijl een andere buurman elke nacht schreeuwt. Vooroordelen zijn snel gemaakt, totdat ze ontdekt wat er zich achter de voordeuren afspeelt. Uiteindelijk gaan alle buren iets voor haar én voor elkaar betekenen. Misschien is wonen aan de Mimosastraat zo gek nog niet.

April

Plusserie

Gevonden geluk

Een onverwacht huisbezoek op een stormachtige avond verandert het leven van Hillie en Fokke voorgoed.

Hillie en Fokke wonen samen op hun boerderij. Op een stormachtige avond wordt er op de deur gebonsd: daar treft Fokke een jonge, zwangere vrouw die op het punt staat te bevallen. Omdat vroedvrouw Hillie er niet is, helpt Fokke bij de bevalling. De baby komt blozend ter wereld en wordt Zeger genoemd. Daarna verdwijnt de moeder echter in de nacht. Hillie en Fokke staan voor een moeilijke keuze: nemen zij de kleine Zeger in huis?

Als jij het zegt

Een leven vol zorg, liefde en zelfverwijt is voor Debbie de norm, maar zichzelf verliezen had ze niet verwacht.

Drogiste Debbie gaat dagelijks op bezoek bij haar dementerende moeder in het verzorgingstehuis. Ze twijfelt of ze moet stoppen met werken, omdat de verzorging van haar moeder steeds meer van haar gezondheid vraagt. Wanneer ze plots een jeugdliefde tegen het lijf loopt, staat Debbie niet open voor contact. Ze zit klem tussen de zorg voor haar moeder, haar gezin en haar werk. Kan Debbie eindelijk voor zichzelf kiezen?

Mei

Klein & Basis abonnement

Lucy denkt haar droombaan gevonden te hebben, maar dan verdwijnt de eigenaar en blijft ze alleen achter. Hoe lost ze dit op?

Lucy verveelt zich stierlijk in haar baan als receptioniste. Dan krijgt ze de kans om aan de slag te gaan bij Het middelpunt, de lunchroom van het dorp. Ze raakt gecharmeerd van Gilbert, de eigenaar. Maar dan is hij opeens verdwenen, net als een groot geldbedrag. Marco, de zoon van de eigenaar van het pand, schiet haar te hulp. Ze zetten alles op alles om de lunchroom draaiende te houden.

Een onverwachte gebeurtenis in het dorp brengt Chrissie op een spannende zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

Chrissie groeit op bij haar oma Jantje. Ze weet niet veel over haar ouders, maar er zijn veel geruchten. Chrissie verlaat school op jonge leeftijd om bij een textielfabriek te werken. Wanneer er een moord wordt gepleegd in het dorp, neemt het gefluister over haar familie toe vraagt ze zich af wie haar ouders waren. Ze komt voor een keuze te staan: gelooft ze haar oma's verhaal of de verontrustende geruchten die haar leven op zijn kop kunnen zetten?

Juni

Klein & Basis abonnement

Een nieuw leven, doordrenkt met oude geheimen: zo moeilijk kan het niet zijn, toch?

Kimberly is op de vlucht voor John, de man die haar in zijn macht had. Ze begint onder een schuilnaam een nieuw leven in Twentfort. Al snel vormt ze een band met kapster Desi en wijkagent Jack, maar ze houdt haar verleden verborgen. Als Jack interesse in haar toont, weet Kim niet of ze het aandurft. Ze wil voorkomen dat John haar opspoort, zelfs als dat betekent dat haar kans op een nieuwe liefde verdwijnt.

Weduwe Netta vindt het lastig om alleen te zijn nu haar kinderen uit huis zijn. Ze gaat op zoek naar nieuw gezelschap.

Netta ziet eerst alleen de voordelen wanneer haar kinderen uit huis gaan, maar de stilte en eenzaamheid overvallen haar. Daarom adopteert ze een hond Fred en drie katten. Tijdens haar wandelingen met Fred mist ze een gesprekspartner, dus gaat ze op zoek. Ze ontmoet Caz en hoewel ze het eerst zakelijk willen houden, groeit hun band. Maar weet ze wel waar ze aan begint?

September

Klein & Basis abonnement

De toekomst van Emma staat op het spel: durft ze haar eigen dromen waar te maken?

In 1919 is de Grote Oorlog net afgelopen, maar de handel komt moeizaam op gang. Ook de rederij van de familie waar Emma als dienstmeisje werkt heeft hier last van. Maar dan krijgt Emma een kans aangeboden. Blijft ze trouw aan de familie of gaat ze haar eigen dromen achterna? Ondertussen dingen meerdere mannen naar de hand van freule Eveline. Kunnen Emma en Eveline elkaar misschien helpen?


Wanneer het verleden onverwachts aanklopt, zullen de zussen Francien en Margot hun verschillen moeten overwinnen om samen een nieuwe toekomst te omarmen.

Dertig jaar geleden is de broer van
Francien spoorloos verdwenen. Nu willen twee journalisten een podcast maken over de verdwijning en kunnen zij en haar zus Margot eindelijk hun verhaal vertellen. Francien wil het aanbod afwijzen, maar Margot neemt contact met ze op. Francien staat machteloos tegenover de herinneringen die ze zo lang heeft proberen te verdringen...


Oktober

Plusserie

Pas als ze zich kan opstellen voor verbinding, vallen de puzzelstukjes van Pleuni's leven op hun plaats.

Pleuni werkt als verslaggeefster voor het weekblad van Langedijk. Op een dag wordt ze door Menno gevraagd om verslag te doen over kookcursussen. Zijn woorden brengen haar in de war en leggen haar diepste verlangens bloot. Als Pleuni daarnaast een familiegeheim ontdekt, moet ze een moeilijke keuze maken: stelt ze haar hart open voor liefde of kruipt ze terug achter haar veilige schild?

Een vluchtige ontmoeting met een vreemdeling lijkt slechts toeval, maar blijkt de kiem van een diepere connectie te zijn.

Op haar sterfbed vertelde Afkes moeder dat ze op zoek moest gaan naar haar vader. Afke vindt een mysterieus kistje met adoptiepapieren en een sleutel tussen haar moeders spullen. Ze wist dat ze geadopteerd was, maar welk geheim ontsluit het sleuteltje? Samen met een journalist begint ze een zoektocht naar haar afkomst en hun ontdekkingen zijn verbijsterend.


.

November

Klein & Basis abonnement

Fleurs leven wordt getekend door een groot geheim uit het verleden van haar overleden moeder.

Als Fleur het dagboek van haar overleden moeder Anke vindt, voelt ze zich weer verbonden met haar. Maar de verhalen worden steeds grimmiger. Anke had als kind de Tweede Wereldoorlog doorstaan. Maar daarbovenop droeg ze de schaamte als nakomeling van haar 'foute' ouders. Dit ontroert en overvalt Fleur. Ze vraagt zich af welke gevolgen deze ontdekking zal hebben voor haar eigen toekomst.

Soms is er, zelfs na de diepste wonden, een weg terug naar geluk en harmonie.

Femke is aan het daten met Jurre, maar verzwijgt dat ze een dochtertje heeft, omdat dit mannen vaak afschrikt. Maar hoe beter ze hem leert kennen, hoe moeilijker het wordt. Als het geheim tenslotte toch uitkomt, wankelt hun relatie flink. Toch besluiten ze hun weg samen te vervolgen. Maar wanneer een relatie is gebouwd op leugens, verschijnen er na een tijdje scheuren. Is het te laat voor hen?

December

Plusserie

Fies enige baken tegen de eenzaamheid is niet eeuwig houdbaar, maar hoe vindt ze hulp als ze niemand meer heeft?

De gepensioneerde Fie heeft haar hele leven veel gereisd. Nu haar verlangen voor reizen afneemt en de eenzaamheid toeneemt, begint ze veel wijn te drinken, wat tot incidenten leidt. Ze weet dat ze hulp nodig heeft, maar waar kan ze die vinden? Familieleden Peter en Lianne willen een helpende hand bieden, maar dit blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Peters gezin kampt namelijk zelf ook met de nodige uitdagingen.

De spanningen lopen hoog op in Wieringerwaard. Is het mogelijk de harmonie terug te vinden?

Na hun huwelijk en de komst van hun kinderen wordt het huis van Zeger en Mariet te klein. Hillie besluit om in het huisje van Rosa te trekken. Wanneer zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, ontstaan er problemen die relaties op de proef stellen. De toekomst tussen Zeger en Mariet is onzeker nu Nelleke spijt heeft dat ze niet voor hem heeft gekozen. Dan ontdekt Zeger een geheim dat hem nieuwsgierig maakt naar zijn biologische moeder...

>