The spiciest of spicy

Spicy romantische verhalen zijn leuk om elke dag van het jaar te lezen, maar ze zijn vooral heerlijk op een koude nacht. Een kaasplankje, een gin-tonic (of ander drankje naar keuze) en een warme deken erbij, en je bent in de hemel op aarde.

Hier zijn 8 sexy boeken - sommige oud, sommige nieuw - om je deze koude winter door te helpen.

Ongeremd en creatief 

Sex/Life van BB Easton is een hilarisch memoir over een man, een vrouw en een dagboek. Dit steamy boek is de inspiratie voor de gelijknamige spicy Netflix-serie.

Sex/Life is een steamy, hilarische en unieke roman. De getrouwde psychologe BB zit vast in een saai huwelijk met accountant Ken. Ze probeert al jaren hun seksleven te verbeteren, maar dat wil nog niet echt lukken. BB besluit een dagboek bij te houden en daarin komen ook haar vorige passionele relatie en haar ex-vriendjes aan bod: een stoere tatoeëerder die bij een motorclub zit, een knappe maar foute rocker en een zachtaardige heavy-metal bassist. Ze lijken precies op de mannen uit haar favoriete romanceboeken en in de verste verte niet op Ken, maar zo heeft BB toch weer wat passie in haar leven, ook al blijft het een geheim. Of dat dacht ze tenminste. Want dan vindt Ken het dagboek, en hij leest het niet alleen, hij leert er ook iets van...

Stormachtige relatie

Zuidenwind van Brittainy C. Cherry is het eerste deel van haar geweldige Kompas-serie. Voor alle fans van Rebecca Yarros, Colleen Hoover en Roni Loren.

Zuidenwind gaat over Kennedy. Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen. 

Steam stirred with swoon

Een originele new adult van Rebecca Yarros, de auteur die bekend werd met de Flight & Glory-serie.

Wilder gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en dat is voor hem het enige wat telt. Ervoor zorgen dat hij zijn studie serieus gaat nemen zal haar dus behoorlijk wat moeite kosten. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

Intieme momenten 

Stilte van Mia Sheridan is het eerste deel van de aangrijpende A Sign of Love-serie van Mia Sheridan, het prachtige verhaal over Archer en Bree.

Stilte vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan.

Knetterende vonken

Een heerlijk boek voor wie houdt van Amerikaanse setting, een achtergrond van songteksten en muziek en vonken die nog niet eerder zo knetterde.

Maybe Someday, eerder verschenen onder de titel Misschien ooit, van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer's block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Maybe someday.

A little dark, a little kinky

Uit bloed en as is het eerste deel van de bloedstollende nieuwe Blood and Ash-serie van Armentrout. Armentrout won met dit boek de Goodreads Choice Award Best Romance 2020.

Poppy heeft nooit zeggenschap gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Een tram is net zo goed als elke andere plaats

De laatste halte van Casey McQuiston is een unieke roman met humor, tijdreizen en spicy scènes in de tram. Eerder verscheen van McQuiston de populaire rom-com Rood, wit & koningsblauw, waarin het ook niet ontbreekt aan steamy momenten.

De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.

Sex postive fun 

Hoewel in elk boek in de Zussen Brown-serie de nodige spicy scènes zitten, overtreft Eve haar zussen ook hierin met gemak! De build-up naar de steamy scenes is ongoing with the contiuned banter between Eve and Jacob

Word volwassen, Eve Brown van Talia Hibbert gaat over Eve, de wildste van de drie zussen Brown. Hoe ze ook haar best doet om alles goed te doen, het gaat altijd mis. Wanneer ze een dure bruiloft van iemand verpest, wordt het haar ouders te veel. Tijd dat Eve volwassen wordt! Ze solliciteert bij de bed & breakfast van Jacob Wayne, maar hij ziet dat niet zitten. Totdat Eve hem aanrijdt met haar auto en hij zijn arm breekt. Binnen no time is Eve zijn leven binnengedrongen. Hoe meer tijd ze met elkaar spenderen, hoe dichter ze naar elkaar toe groeien. Eerder verschenen in deze serie Zoek het uit, Chloe Brown en Snap de hint, Dani Brown.

>