Dag 8: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

08-08-2020

Hallo lieve lezers,

De allerlaatste dag van de Readalong voor Hij die blijft is aangebroken. Wat was dit boek een rollercoaster zeg. Er is zoveel gebeurd, waaronder ook een aantal superheftige dingen. Ik ben heel benieuwd hoe Loren al deze verhaallijnen vandaag aan elkaar weet te knopen. Laten we gauw gaan lezen.

— SPOILERS —

Nadat ze is uitgekafferd door haar vader op het politiebureau brengt Wes haar naar huis. Door alle indrukken van die dag is Rebecca doodmoe en nog voordat ze goed en wel onderweg zijn, ligt ze al te slapen. Eenmaal thuis krijgt Wes haar met geen mogelijkheid wakker en draagt haar als een prinsesje naar haar bed. Wat is die man toch schattig, hè?! Uiteindelijk wordt Rebecca toch wakker en dan volgt hét gesprek. Het gesprek waar we sinds het begin van het boek al op zitten te wachten. Er wordt al zo lang naar gehint dat Rebecca een rol gespeeld heeft in de schietpartij dat ik mijn nieuwsgierigheid haast niet op kon. Toen Rebecca in het huis met Steven zat heeft ze al een tipje van de sluier opgelicht, maar nu tegen Wes komt het hele verhaal eruit.

En het hele verhaal is vooral dat Rebecca er geen schuld aan heeft. Al die jaren heeft ze een enorm schuldgevoel met zich meegezeuld en zichzelf een soort van opgevreten van binnen, terwijl het niet nodig was. Het is echt zo’n situatie waarbij je achteraf ziet dat je iets misschien beter aan had kunnen pakken, maar wat voor haar als tiener een doodnormale reactie was. Ongelofelijk dat ze zich twaalf jaar lang zo heeft laten leiden door dat schuldgevoel terwijl dat echt niet nodig is.

Omdat haar vader heeft gedreigd met het openbaar maken van Rebecca’s schuldverhaal, besluit ze dat het beter is om het zelf te vertellen. Dus ze belt vriendin Taryn die de oorsprong van de aandrang bij jongeren om zulke gruweldaden als Long Acre uit te voeren vandaan komt onderzoekt. Rebecca vertelt haar het hele verhaal, zodat haar verhaal niet alleen maar als smeuïg mediaverhaal gebruikt wordt, maar ook nog voor iets nuttigs wordt besteed.

Om alle verhaallijnen af te laten lopen komt Rebecca’s vader op het werk naar Rebecca toe. Ze is haar bureau aan het leeghalen en haar kantoor aan het opruimen. Ze heeft besloten ontslag te nemen en voor zichzelf te beginnen. Ze is klaar met scheidingszaken. Dat had ik wel aan zien komen. Het is denk ik ook beter voor haar om niet altijd en overal met haar vader samen te werken. Hij is zo enorm controlling. En dat doet hij vast uit liefde, maar het komt niet altijd even lekker over.

Het boek eindigt met het epiloog waarin we een glimp van het happily ever after leven van Wes en Rebecca te zien krijgen. Daar hoeven niet meer woorden aan vuil gemaakt te worden dan dat ze heel erg gelukkig met elkaar zijn.

Ik heb weer genoten van dit boek en kan nu ook al niet wachten om het derde deel van de Long Acre-serie te lezen. Op 1 september verschijnt Zij die vecht. Op die dag starten we ook met de volgende Readalong.

Lees jij weer mee?

Liefs,

Véronique

>