Z&K Leesclub #4: ‘Hij die vasthoudt’ – Blog 2

15-10-2020

Hoi lieve lezers,

Het is alweer een week geleden dat de vorige blog online kwam. Ondertussen druppelen de eerste reacties binnen; jullie genieten van het boek en voor velen is het lastig om je aan de hoofdstukken te houden. Wat ik kan begrijpen, ik heb er ook moeite mee met dit boek. Ik geniet zó erg van het verhaal van Kincaid en Ashton en als het aan mij ligt, eindigt het boek nooit!

Vandaag wil ik het met jullie hebben over het perspectief. Het boek is geschreven in de derde persoon door een alleswetende verteller. Kincaid en Ashton komen niet zelf aan het woord, maar doordat de verteller de diepste geheimen en verlangens van Kincaid en Ashton lijkt te weten, worden deze regelmatig door de verteller op tafel gestrooid.

Wat vinden jullie van deze vorm van perspectief? Merk je dat het meerwaarde toevoegt dat de alleswetende verteller alle zielenroerselen van onze hoofdrolspelers op tafel legt of had je ze graag zelf aan het woord gezien?

Persoonlijk ben ik altijd fan van meerdere POVs. Ik hou er niet van als een verhaal eenzijdig verteld wordt en zeker niet als de persoon vanuit wiens POV het verteld wordt het ook nog eens bij het verkeerde eind heeft! In dit geval is dat natuurlijk niet zo, want de verteller lijkt zowel KC en Ash door en door te kennen. Wél merken we dat de beide personages nog niet zo goed in de gaten hebben wat de ánder denkt. Dat zorgt voor heerlijke situaties, vind ik zelf.

Het is een korte blog vandaag, zodat er meer tijd overblijft voor het verder lezen en uiteraard voor het discussiëren over het boek! Ik ben benieuwd naar wat jullie van deze vorm van perspectief vinden en kijk weer uit naar jullie reacties.

Tot volgende week!

Liefs,

Véronique


Heb jij Hij die vasthoudt nog niet in huis?


Laat hieronder je reactie achter

>