Z&K Leesclub #5: ‘Ik hou je vast’ – blog 2

08-11-2020

Hallo lieve lezers,

Tijdens de vorige blog hadden we het over de schrijfstijl van Marina Folkers in Ik hou je vast. Vandaag aan we het hebben over twee nieuwe onderwerpen: de personages en de omgeving. We gaan met deze twee onderwerpen wat dieper in op de inhoud van het boek, dus pas op voor spoilers!

De meeste van jullie zullen toch zeker al een aantal hoofdstukken gelezen hebben (of het boek al helemaal uit hebben) en dus hebben we al kennis gemaakt met een aantal personages. De twee hoofdrolspelers in dit verhaal zijn uiteraard Millie en Ethan. Wat vinden jullie van beide personages? Hoe kwamen ze in het begin op jullie over? Hebben ze een groei doorgemaakt? Hoe komen ze aan het einde van het boek op je over? Merk je dat jouw houding naar de personages veranderd is tijdens of na het lezen? Is er één of zijn er meerdere personages in het boek die je in het echt zou willen ontmoeten of waar je bevriend mee zou willen zijn?

Als tweede wil ik het met jullie hebben over de omgeving. Het boek speelt zich af in Engeland, voornamelijk in Londen. Marina benoemt veel namen van pleinen, parken en plaatsen in de stad en beschrijft deze; ben jij wel eens op een van deze plekken geweest? Beschrijft ze ze volgens jou goed? Of; als je er nooit bent geweest: wat vind je van haar beschrijvingen? Waan je je tijdens het lezen in Londen? Of maakt de omgeving voor jou niet zoveel uit?

Ik heb een half jaar in Engeland gewoond en kwam toen regelmatig in Londen, dus ik vond het heerlijk om over een van mijn favoriete steden in de wereld te lezen. Bij elke straatnaam of naam van een park waande ik me weer eventjes in Engeland. Wat, zeker in deze tijd, geen onaangename verandering is. Dat vind ik denk ik het fijnste aan lezen; dat je ondanks dat je thuis in je luie stoel zit, je toch overal ter wereld kunt zijn.

Dat was het weer voor vandaag. Tot de volgende!

Liefs,

Véronique


Heb jij Ik hou je vast nog niet in huis?


Laat hieronder een reactie achter

>