Joyce over ‘Retourtje Elzas’

27-08-2021

Het verhaal onder de Franse zon komt wat traag op gang, omdat je de personages eerst leert kennen voor de verhaallijnen duidelijk worden. Als het verhaal dan echt 'begint', blijkt het een page turner eerste klas te zijn en is het moeilijk om het boek aan de kant te leggen. Het intro blijkt van belang om het handelen van de karakters te doorgronden wat meer diepgang geeft aan Retourtje Elzas.

Ruud en Lydia zijn vertrokken naar Frankrijk om een vakantiepark te runnen. Na een ongeluk, kan Ruud niet meer meewerken en worden vrienden en familie ingeschakeld om de taken over te nemen en Lydia te ondersteunen. De door en door verwende Lydia ziet de hulp als vanzelfsprekend en is goed in het manipulerenvan de hulptroepen, waardoor je als lezer gelijk irritatie voelt voor haar en sympathie ontwikkeld voor de andere personages. De levensverhalen van de vakantiegangers in het vakantiepark zorgen ervoor dat het een spannend avontuur wordt. Met een vleugje romantiek...

Spannend verhaal met een heerlijk einde. Overall een fijn boek en ik denk dat ik zeker nog een boek van Margreet zal lezen.

>